Aripi de curcan tandoori-reteta de inspiratie indiana

de pansy1 in Curcan, 1 Mar 2010 | 6931 vizualizari

 

Tandoor este un cuptor de argila cilindric,specific nodului Indiei si zonelor invecinate,in care focul se face chiar in cuptor(foc de lemne sau carbune ) .temperatura in acest cuptor se apropie de 480 grad celsius si se pastreaza timp indelungat.carnea se pune pe frigare si asa se coace.E un cuptor exclusiv pentru carne si 2 tipuri de paine specifice,un fel de lipii,care se coc lipite pe peretii cuptorului.

Asta e povestea pe scurt si in mare a cuptorului tandoor.Puiul tandoori e puiul fript in tandoor.

Am facut exact reteta de pui tandoori,din punct de vedere al condimentelor,doar ca am fript carnea in cuptorul aragazului si am folosit aripi de curcan.Puiului i se scoate pielea,dar aripilor de curcan mai greu,asa ca le-am lasat cu piele cu tot.

 

INGREDIENTE

  • -4 aripi de curcan ,cu varfurile taiate
  • -1 borcan mare de iaurt (370-400 ml)
  • -1 lingura de condimente ptr pui tandoori  (tandoori chicken masala),reteta spune 4,dar cred ca pentru gusturil romanesc e mult 4,pentru ca e foarte iute.Condimentul acesta,masala e format din: coriandru,boia dulce si iute,chimen (nu chimionul nostru romanesc,cel caruia in mod gresit ii spunem chimen),piper negru,ghimbir,cardamom,dafin,seminte de fenicul,cuisoare,usturoi,sare ).toate aceste ingrediente se gasesc la noi.am sa incerc sa dau o reteta pentru el,pentru ca merita.
  • -ardei iute verde
  • -zeama de la 1/2 de lamaie.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripi de curcan tandoori-reteta de inspiratie indiana:

Indepartati varfurile aripilor de curcan,apoi taiati-le in doua pe la incheietura.stropiti carnea cu zeama de lamaie si sare .

Amestecati iaurtul cu condimentele si ardeiul iute.

Puneti carnea in mixtura si amestecati bine dupa care acoperiti vasul cu o folie si marinati la frigider 12 ore sau de seara pana a doua zi.

Puneti bucatile de carne intr-un vas termorezistent ,acoperiti cu o folie de aluminiu si puneti in cuptorul preincalzit si coaceti la foc mediu,cam o ora,dupa care scoateti folia sa se rumeneasca frumos carnea.

Serviti cu salata verde,ceapa rosie si bucati de lamaie.Astea ar trebui si ele presarate cu un alt condiment,dar e deja prea mult.

Reteta promisa ptr condiment :

 

1 lg (lingurita) praf de usturoi

1 lg ghimbir uscat si macinat

1 lg cuisoare macinate

1/2 lg nucsoara rasa

1 lg coaja de nucsoara(mace)-asta nu stiu daca se gaseste dar cred ca poate fi inlocuita cu curcuma (turmeric) sau sofran

1 1/2 lg chimen macinat (nu chimion )

2 Lg (linguri ) coriandru macinat

1 lg seminte fenicul macinate

1 lg scortisoara (optional)

1 lg piper negru macinat

1 lg seminte cardamom maro macinate

1 lg boia iute

1 lg boia dulce

 

se amesteca toate ingredientele si se pastreaza intr-un recipient bine inchis. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripi de curcan tandoori-reteta de inspiratie indiana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aripi de curcan cu legume la punga